Pannenkoeken van Donna Hay

Delen

2 februari is Maria Lichtmis en het feest van de pannenkoeken, la fête des crêpes zoals de Fransen zo mooi zeggen. En pannenkoeken zijn er in alle vormen en smaken. Om die reden zal ik de volgende dagen recepten en boeken van bekende en minder bekende chefs voorstellen. Er kunnen nooit genoeg pannenkoeken zijn. Boeken evenmin.

Donna Hay mag de spits afbijten. Ik ben fan van Donna Hay. La Hay is een spontane Australische die al heel wat kookboeken op haar naam heeft, een tv-programma en magazine en geliefd over ja, heel de wereld. Ze ziet er goed uit, slank, maar niet uitgemergeld, ze is alleenstaande moeder – dan is mijn interesse uiteraard gewekt. Haar boodschap verschilt niet zoveel van pakweg die van Pascale Naessens of Sandra Bekkari. Ze promoot groenten en fruit, zaden en noten, en wijst op betere combinaties. Laat ons zeggen: er moeten niet overal en altijd aardappelen of pasta bij. Dat hadden we al begrepen. Ze houdt van eten en dat merk je in haar boek. Maar Donna Hay charmeert mij om nog een reden: ze houdt van bakken. En ze zweert niet alle brood af.

Life in balance – een nieuwe kijk op vers eten heet haar nieuwe boek en je kan er niet om heen: het is een ontzettend mooi boek geworden. De kleuren alleen al doen je watertanden. Donna Hay zegt in de inleiding: “Ik ben niet van diëten. Het idee staat me tegen! Maar ik hou wel van het gevoel dat voedsel me kan geven. Opgewekt, verkwikt, behaaglijk of vertroeteld – het geheim is om een goede balans te vinden.” En die gevoelens wekken haar boek ook op. Het is opgedeeld in verschillende delen: Een goeie, gezonde start, eet groen, eiwitbommen, goede granen, gezond + mager, powersnacks en betere baksels + traktaties. Interessant vind ik dat er nagenoeg bij elk deel ingegaan wordt op de ingrediënten. Het boek voorziet iedere keer – op een ander soort papier en formaat – in meer uitleg. Zo kan je bijvoorbeeld meer te weten komen over diverse meelsoorten en suikers, supergroenten, zaden en noten, granen.
Life in balance biedt recepten die mij nieuwsgierig maken, die ik uit wil proberen. Wat dacht je van spinaziecrêpes met geitenroomkaas en courgette-doperwtjessalade? Om toch maar bij de pannenkoeken te blijven.

20170129_115453

Zoals ik al zei, houdt Donna Hay ook van bakken. Je vindt in haar boek bijvoorbeeld een heerlijk recept van kneedvrij goedemorgenbrood met pitjes, maar evengoed van pannenkoeken. Hay serveert in Life in balance boekweitpannenkoekjes met banaan. Een mengeling van boekweitmeel, speltmeel, kaneel, bananen, ahornsiroop, melk en een ei zorgen voor heerlijke pannenkoeken. Zeker eens te proberen.

Meer recepten vind je in Life in balance, een nieuwe kijk op vers eten van Donna Hay. Het boek is uitgegeven bij Spectrum en kost 29,99 euro.

9200000057345591

Wil je mij volgen? Like dan zeker mijn facebook-pagina of volg mijn instagram-account

 

Hallo, ik ben Sigrid.

Hier lees je over de dingen waarvan ik hou: over Griekenland, over Athene in het bijzonder, over gebak en koffie, over wijn en whiskey, over reizen en culturen, over muziek en over boeken.

Mijn blog probeert mijn gedachten te volgen, hoppend van het één naar het ander. Zelden rustig. Zelden heel lang ernstig.
Veel leesplezier.

Contact: sigrid.lapiere@gmail.com

Gerelateerde artikels

Contact

sigrid.lapiere@gmail.com