Pannenkoeken van Christophe Declercq

Delen

Soms vraag ik het mij af: kan je met pannenkoeken bezig zijn als de wereld lijdt, als de wereld nu al gebukt gaat onder het bewind van een gekke president? Kan crosser Mathieu van der Poel wenen en blijven wenen om iets triviaals als een lekke band die zijn droom doorprikte terwijl de wereld lijdt? Kan je doorgaan met je eigen passie als het daarbuiten brandt? Of staat de wereld, ook je eigen wereld, dan stil? Wel, het is blijkbaar eigen aan de mens dat hij blijft doorgaan, wat er ook gebeurt. Of dat nu bakken, crossen of mensen helpen is – mensen gaan voort met hun leven. Je kan ook bezwaarlijk anders en dat is maar goed ook. Angst, paniek en verkramping leiden zelden tot iets positiefs. Dus blijf ik bakken en mag Mathieu wenen om een lekke band, wenen van ontgoocheling. Dat mag. Ook als Trump president van de Verenigde Staten is.

Vandaag blader ik in ‘Bakken voor iedereen 2’ van Christophe Declercq. Declercq is een ervaren leerkracht patisserie en ijs aan de bakkerijschool Ter Groene Poorte.
‘Bakken voor iedereen 2’ is uiteraard een vervolg van ‘Bakken voor iedereen’ en is een lijvig bakboek geworden: rijk geïllustreerd en met heel veel recepten. Het boek omvat bereidingen met boterdeeg, Bretoens zanddeeg, soezenbeslag, bladerdeeg. Er staan verschillende biscuits in, lekkernijen met schuim, cakes en andere desserts. Maar ook als je koekjes wil bakken of iets hartigs wenst klaar te maken, kan je het boek gebruiken. En uiteraard komt ijs heel erg aan zijn trekken.
De grote troef van dit bakboek is het goed verstaanbare karakter ervan. De recepten worden heel goed uitgelegd en voorzien van foto’s bij de verschillende tussenstappen. Hier merk je natuurlijk dat Declercq leraar is, een leraar met een passie. En als beginnende of gevorderde bakker kan je daar enkel wel bij varen. ‘Bakken voor iedereen 2’ is een goede hulp in de keuken.

Christophe Declercq bakt uiteraard ook pannenkoeken. Klassieke pannenkoeken met bloem, eieren, melk, boter, wat suiker en vanille, gegarneerd met poedersuiker en vers fruit. Meer moet dat niet zijn.

bakken-voor-iedereen-2

Bakken voor iedereen 2 is uitgegeven bij Lannoo en kost 29,99 euro.

Wil je mij volgen? Like dan zeker mijn facebook-pagina of volg mijn instagram-account

Hallo, ik ben Sigrid.

Hier lees je over de dingen waarvan ik hou: over Griekenland, over Athene in het bijzonder, over gebak en koffie, over wijn en whiskey, over reizen en culturen, over muziek en over boeken.

Mijn blog probeert mijn gedachten te volgen, hoppend van het één naar het ander. Zelden rustig. Zelden heel lang ernstig.
Veel leesplezier.

Contact: sigrid.lapiere@gmail.com

Gerelateerde artikels

Contact

sigrid.lapiere@gmail.com