Een ontbijt – uit liefde

Delen

Ik hou van Valentijn. Echt waar. Het is het feest van de liefde en naar mijn mening kan die liefde nooit genoeg gevierd worden. Moet dat dan per se die veertiende februari? Ach neen. Iedere dag is er reden om met liefde te feesten, te verwennen. Maar die veertiende mag het iets speciaal zijn. Er hoeven geen dure cadeaus aan te pas te komen, dat mag natuurlijk. Ieder zijn ding. Maar ik heb een leuk, betaalbaar idee als je al wie je lief is, in de watten wil leggen. “Ontbijt” van Mara Grimm. Een boek?, hoor ik je denken. Ja, inderdaad. Je hoeft niet noodzakelijk het boek cadeau te geven, je kan het gerust voor jezelf houden. Veel leuker is iets uit het boek te bereiden voor je geliefde. En wat is nu heerlijker dan een ontbijt geserveerd krijgen?

Mara Grimm – zeg nu zelf: met zo’n mooie naam kan je toch enkel uit de elfenheuvel ontsnapt zijn – vertelt verhalen en recepten voor in de ochtend. Je leert iets bij over de geschiedenis van het ontbijt: waar komt dit gebruik vandaan? Hoe was het vroeger? Hoe is het elders? En dan serveert Grimm diverse ontbijten. Gaande van eieren, pap & ontbijtgranen over brood & sandwiches, rijst, soep & noodles. Ook belicht ze zuivel, vlees & vis en uiteraard  fruit, groenten & bonen. Om met drank te eindigen.
“Ontbijt” is geen havermoutboek. En daar ben ik blij om. Grimm toont echt alle mogelijkheden van een goed ontbijt, gaat loeren bij andere culturen en gebruiken en verrast meer dan eens. Met Tartine au beurre bijvoorbeeld. Hoe blij ben ik om dit in een boek aan te treffen. Want waar is dat brood met boter gebleven? Kennen we dit ritueel nog? Grimm gaat op zoek naar de reden waarom een boterham met boter aan succes inboette. Het ontlokt haar een schitterend verhaal.
Wil je je geliefde met iets unieks verrassen? Dat kan. Wat dacht je van Soep van de Turkse bruid? Of Duizendgaatjespannenkoeken? Of een Brioche met ijs? Of toch liever een Israëlische salade? “Ontbijt” van Mara Grimm is een rijke bron aan inspiratie. Bovendien schuwt ze de humor niet en dat is fijn.
Overtuigd? Wel, “Ontbijt” van Mara Grimm is uitgegeven bij Carrera culinair en kost 25 euro.

9200000046267456

Wil je mij volgen? Like dan zeker mijn facebook-pagina of volg mijn instagram-account

Hallo, ik ben Sigrid.

Hier lees je over de dingen waarvan ik hou: over Griekenland, over Athene in het bijzonder, over gebak en koffie, over wijn en whiskey, over reizen en culturen, over muziek en over boeken.

Mijn blog probeert mijn gedachten te volgen, hoppend van het één naar het ander. Zelden rustig. Zelden heel lang ernstig.
Veel leesplezier.

Contact: sigrid.lapiere@gmail.com

Gerelateerde artikels

Contact

sigrid.lapiere@gmail.com