Waarom is koffie zo sexy?

Delen

Koffie is hip, modieus, helemaal in. In iedere stad rijzen koffiebars als paddenstoelen uit de grond. Trendy plaatsen waar het goed toeven is, heuse latte-artiesten aan het werk zijn en barista’s elkaar de loef afsteken. De koffiebar is the place to meet, the place to share, the place for love. Koffie is sexy. Heel erg sexy.

Hoe komt het dat dit bruine goedje zo aantrekkelijk is? Hoe komt het dat koffie verleidt, veel meer dan – godbetert – thee? Ik zocht en vond een aantal redenen.

 1. Met koffie heet je iemand welkom. Of het nu een stad, een vriend of je moeder is die je de koffie serveert, een koffie voelt als een handdruk.
 2. Koffie is een schitterend begin van de dag. Als was de nacht nog zo kort, woelig of piekerig: de smaak van koffie brengt altijd soelaas.
 3. Koffie is je trouwste minnaar. Koffie valt nooit tegen; op koffie kan je rekenen.
 4. Iemand die de moeite doet om de beste koffie voor je te zetten, wel, dat is een beetje alsof hij je de meest lyrische liefdesbrief schrijft. Als ik wil imponeren, schenk ik de lekkerste Storme-koffie.
 5. Koffie onthult. Soms. Je diepste zielenroerselen.
 6. Vrouwelijke koffiedrinkers dragen hakken en lippenstift; de verplichte platte sandalen van theedrinkers staan gelukkig niet in hun schoenenkast.
 7. Om koffie te drinken hoef je niet ziek te zijn. Thee is bij mij al lang gedegradeerd tot flauw medicijn.
 8. Koffie heeft niet de ambitie je nachtrust te verbeteren. Van koffie slaap ik net zo weinig als van kamillethee.
 9. Zelfs oploskoffie kan op het juiste moment, op de juiste plaats verrukkelijk zijn. Ik dronk oploskoffie op het terras van een hotel in Tyros. We ontbeten quasi met onze voeten in de zee. Het enige dat we hoorden, waren de golven. Op dat moment had ik alles lekker gevonden, behalve thee dan.
 10. Koffie nodigt uit. Zullen we samen een koffie drinken?
 11. En tot slot: de koffiejongen is best sexy in zijn Levi’s.
  foto
  Wil je mij volgen? Like dan zeker mijn facebook-pagina of volg mijn instagram-account

Hallo, ik ben Sigrid.

Hier lees je over de dingen waarvan ik hou: over Griekenland, over Athene in het bijzonder, over gebak en koffie, over wijn en whiskey, over reizen en culturen, over muziek en over boeken.

Mijn blog probeert mijn gedachten te volgen, hoppend van het één naar het ander. Zelden rustig. Zelden heel lang ernstig.
Veel leesplezier.

Contact: sigrid.lapiere@gmail.com

Gerelateerde artikels

Contact

sigrid.lapiere@gmail.com