Een koekje, speciaal voor jou

Delen

Je kent ongetwijfeld wel die quotes: Baking is love made visible. Ik vind het wel iets hebben: je beste koekjes bakken voor iemand die je graag mag. Liefde is een vorm van gerezen deeg. Dat is zeker. Zelfgebakken koekjes charmeren. Waarom zou je het niet eens proberen?

Afgelopen weekend bakte ik speculaaskoekjes. Ok, het is nog vroeg, de Sint is nog ver weg, maar je kan niet gul genoeg zijn met je liefde.

Hoe bak je speculaaskoekjes? Wel, het is zeer eenvoudig.

Wat heb je nodig?

500 g zelfrijzende bloem
250 g kandijsuiker
2 eieren
200 g boter
3 theelepels speculaaskruiden

Hoe ga je te werk?

Meng alle ingrediënten tot je een homogene massa hebt en maak een bol. Rol uit op een werkvlak, bestrooid met wat bloem. Duw met verschillende vormpjes koekjes uit het deeg. Leg ze op een bakplaat, voorzien van bakpapier. Laat voldoende plaats tussen de verschillende koekjes.

Laat de koekjes 15 minuten op 180° bakken in een voorverwarmde oven. De speculaas wordt hard als je de koekjes uit de oven haalt en laat afkoelen.

Tip: speculaaskruiden zijn kant en klaar verkrijgbaar in de handel, maar je kan ook zelf een mengsel samenstellen van kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, kardemom, en gember. Zelfs steranijs kan er bij. Experimenteer naar smaak en goesting.

Wil je mij volgen? Like dan zeker mijn facebook-pagina

20160918_185030

 

Hallo, ik ben Sigrid.

Hier lees je over de dingen waarvan ik hou: over Griekenland, over Athene in het bijzonder, over gebak en koffie, over wijn en whiskey, over reizen en culturen, over muziek en over boeken.

Mijn blog probeert mijn gedachten te volgen, hoppend van het één naar het ander. Zelden rustig. Zelden heel lang ernstig.
Veel leesplezier.

Contact: sigrid.lapiere@gmail.com

Gerelateerde artikels

Contact

sigrid.lapiere@gmail.com