Griekenland heelt, Jeroen Meus ook

Delen

Ik heb geen talent om ziek te zijn. Genezen duurt mij veel te lang, doktersbezoeken veroorzaken paniek, in mijn meest bange nachten zie ik de slechtste scenario’s opdoemen, een bloedafname doet mij wankelen. En toch ben ik gedwongen om in de zetel te liggen, om daar te hoesten. Ik ben doodmoe, mijn energiepeil bestaat niet eens meer. Mijn zoon laat mij weten dat als hij erg ziek is, hij geen honger meer heeft, en als ik ziek ben, dat ik dan geen zin heb om te bakken. Er is iets van. Nee, in bakken heb ik geen zin. Meer dan in kookboeken bladeren doe ik niet. Afgelopen week passeerden volgende publicaties.

Het eerste boek dat ik inkijk, is Mijn Griekse keuken van Efgenia Karampatakis. Efgenia is een blonde Griekse, een vrouw die mij spontaan doet glimlachen. Haar boek is een ode aan de Griekse keuken met schitterende foto’s die mij laten wegdromen. Ja, Efgenia weet hoe ze iemand moet genezen. Met feta uit de oven bijvoorbeeld of met makreel met risottorijst of ja, met haar zoete taart met sinaasappel en kaneel. Of gewoon met haar glimlach.

Ook De keuken van Fatima weet mij te bekoren. Ze heeft een inkijk in de Marokkaanse keuken, een keuken met veel kaneel waar ik van hou. En met haar mama’s versie van een kruidige caffè latte heeft ze het helemaal gemaakt. Ook haar cakejes met munt en pistache zien er goddelijk uit. Zal ik zeker eens maken, als ik weer zin heb om te bakken.

En tenslotte passeerde ook het nieuwe boek van Jeroen Meus: Dagelijkse kost – Koken met gezond verstand 2. Ik ben fan van Jeroen Meus, zowel van zijn keuken als van zijn persoon. Het is een goede jongen die ons aanmaant om wat vaker een goede dag tegen elkaar te zeggen. Dat charmeert mij. Maar ook zijn liefde voor het koken weet hij wonderwel over te brengen. Met gezond verstand. En daar hou ik van. Jeroen eet graag. En dat is fijn als je kok bent. Hij getuigt ook van een authenticiteit die ik erg weet te waarderen. Koken is liefde tonen, staat er zin zijn boek. En Jeroen Meus toont veel liefde. Met Griekse burgers bijvoorbeeld, spaghetti met sardienen of met ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven. 101 keer. Kook je geluk. Ik hou van Jeroen Meus.

Mijn Griekse keuken is uitgegeven bij Lannoo. Je kan het boek vinden in hun online boekenmarkt en kost nu slecht 12,49 euro. Ook De keuken van Fatima vind je in de boekenmarkt en kost daar 7,50 euro.

Dagelijkse kost – Koken met gezond verstand 2 van Jeroen Meus is uitgegeven bij Manteau en kost 24,99 euro.

Hallo, ik ben Sigrid.

Hier lees je over de dingen waarvan ik hou: over Griekenland, over Athene in het bijzonder, over gebak en koffie, over wijn en whiskey, over reizen en culturen, over muziek en over boeken.

Mijn blog probeert mijn gedachten te volgen, hoppend van het één naar het ander. Zelden rustig. Zelden heel lang ernstig.
Veel leesplezier.

Contact: sigrid.lapiere@gmail.com

Gerelateerde artikels

Contact

sigrid.lapiere@gmail.com